Bir Teknoloji Hamlesi

Minecraft Çit Kapısı Yapımı

0 125

Minecraft çit kapısı yapımı bazı oyuncuları zorlamaktadır. Minecraft’ta oldukça sık bir şekilde karşılaşılan çitlerden içeriye geçmek oldukça zordur, çitle çevrilen bir bölgeye girmeniz için çitleri kırmanız gerekir. Bu sebepten ötürü bir yeri çevrelemek için ilk öğrenmeniz gereken şey minecraft çit kapısı yapımı olmalıdır. Gelelim minecraft çit kapısı nasıl yapılır?

[affiliate_news id=”455″]

Minecraft’ta Çit Kapısı İçin Gerekli Malzemeler

Minecraft’ta sıklıkla kullanılan çit kapısının yapımı oldukça basittir ve gerekli olan sadece üç adet malzemedir:

  • Crafting masası
  • Dört adet çubuk
  • İki adet tahta blok

Bu malzemelere sahipseniz Minecraft’ta çit kapısı yapmanız oldukça kolaydır.

Minecraft Çit Kapısı Yapımı

Minecraft çit kapısı yapımı için ihtiyacınız olan malzemelere, yani iki adet oduna ve dört adet çubuğa sahipseniz ilk yapmanız gereken crafting masasını açmak olmalıdır.

  • Bu masayı açtıktan sonra önünüze çıkacak olan 3×3 ızgarasındaki sağdaki sütunun en alt ve onun bir üst karesine birer tane çubuk yerleştirmelisiniz.
  • Ortadaki satırın en altındaki ve bir üstündeki kareye de birer tane odun yerleştirmeniz gerekiyor.
  • En soldaki sütuna yapacağınız sıralama da en sağdaki ile aynı olmalıdır.
  • Bu işlemi bitirdikten sonra en üst satırın bomboş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Çit kapısı resmi çıktıktan sonra işlemi onaylayarak bitirebilirsiniz.
Minecraft Çit Kapısı Yapımı ve nasıl yapılır
Minecraft Çit Kapısı Yapımı

Minecraft Çit Kapısı Neden Kullanılır?

Minecraft’ta bulunan çit kapısı, bir yeri çevrelemek için kullanacağınız çitlerden içeriye girip çıkmanızı sağlayacak olan bir eşyadır. İki adet çit bloğuna bağlanan bu kapı ile çitlere içine girebilen ve dışına çıkabilen her şeyin kontrolü sizin elinizde olacaktır.

Minecraft Çit Nasıl Yapılır?

Minecraft oyununda çit yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler dört adet odun ve iki adet çubuktur. Crafting masasının 3×3 üretim ızgarasında yer alan en ortadaki sütunun en altı ile onun bir üstüne iki adet çubuğu yerleştirin. Hemen ardından bu çubukların sağına ve soluna her sütuna ikişer adet olacak şekilde odunları yerleştirin. Üretim ızgarasının en üstündeki satırın boş olmasına dikkat edin, üç adet çit yaptığınız gözükünce de onaylayarak işlemi bitirin.

Minecraft Çit Neden Kullanılır?

Minecraft’ta kullanılan çitin ana kullanım nedeni bir bölgeyi çevrelemek, giriş ve çıkışları önleyerek tehlikelerden korunmaktır. Bu tehlikeler yaratıklar ve yabancı oyuncular olmakla beraber canavarlardan korunmak için çitlerinizin üzerine meşale koymayı unutmamalısınız. Eğer bu şekilde bir ışıklandırma yapmazsanız çitler sizi sadece zombilerden koruyacaktır, örümcekler ve iskeletler çitlerden içeriye saldırı düzenleyebiliyor, endermanler ise içeriye ışınlanabiliyor. Ayrıca çitleri dekorasyon amaçlı da kullanabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku