Valorant Hangi Çözünürlükte Oynanmalı

Valorant’ ın çizim tahtasındaki konseptinden bu yana, Riot Games her zaman yeni IP’ lerini en erişilebilir ve rekabetçi nişancı oyunlarından biri haline getirmeyi düşündü. Bu nedenle, Valorant’ ın resmi lansmanı gerçekleştiğinde, hayranların onu inanılmaz derecede rekabetçi, düşük TTK’ lı ve çok yüksek beceri tavanlı bir oyun olarak bulmasını görmek o kadar da şaşırtıcı değil.

Valorant oyunu, çok düşük donanım kurulumlarında bile sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve bu nedenle, bazen çok güçlü donanımlara sahip olsalar bile bazı yayıncıların ve profesyonel oyuncuların oyun çözünürlüğünü 1080×1920’ ye düşürdüğünü görüyoruz.

Bu nedenle, Valorant’ ta daha yüksek bir yenileme hızı, oyun içi bilgileri sizin kadar hızlı işleyemedikleri için rakiplerinize karşı kaçınılmaz olarak çok daha büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Riot Games’ in bu yeni taktik, birinci şahıs nişancı oyunu hakkında kendinizi oldukça rekabetçi hissediyorsanız, yüksek yenileme hızına sahip bir monitör almanızı öneririz. Ancak zaten bir tanesine sahipseniz, Valorant oynarken denemeniz için ısrar ettiğimiz bazı önerilen ayarlar burada.

Valorant oynarken kullanılması önerilen sistem ayarları;

  • Çözünürlük 1920×1080 Ve 16:9 (144Hz) Olarak Ayarlandı

İstatistiksel bir ortalamada, tipik bir PC monitörü size 60 Hz’ nin üzerinde bir şey vermeyecektir. Ancak, daha iyi yenileme hızına sahip bir ekrana yatırım yapmayı planladıysanız, 144 Hz’ lik bir ekran satın almak Valorant oyunu için ihtiyaçlarınızı mükemmel bir şekilde karşılayacaktır.

Çözünürlüğünüzü 1920×1080 ve 16:9 (144Hz) olarak ayarlamanızı öneririz. Bazı oynatıcılar daha iyi performans için çözünürlük kalitesini düşürür, ancak yenileme hızını monitörlerinizinkine ayarlamak önemlidir.

  • Görüntü Modu: Tam Ekran (Her Zaman)

Bazı insanların pencereli bir görüntüleme modunda oynamayı nasıl tercih ettiğini anlamak güç. Görüntülemeyle ilgili tercihleriniz ne olursa olsun, Valorant oyunu için yine de tam ekran ayarına gitmeniz daha faydalıdır.

Bununla birlikte, tercih edebileceğiniz bir pencereli tam ekran seçeneği var, ancak bunu yapmak çerçevelerinize çok zarar verecek. Elbette! Pencereli bir tam ekran, istediğiniz zaman oyundan çıkmanıza izin verir, ancak performans pahasına gelmek bizim için hiç sorun değil.

  • Limit FPS’ Yi Kapatın

Valorant oyunun en iyi şekilde çalışmasını istiyorsanız limit FPS’ yi kapatmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Ancak, sisteminiz monitörünüzün yenileme hızının iki katı kadar FPS sağlayabiliyorsa, buna ayarlamak en iyisidir.

Comments (0)
Add Comment