Valorant Ayarları Sıfırlama

Valorant oyunun takipçileri, valorant ayarları sıfırlama konusunda sıkça araştırma yapıyor. Valorant oyunundaki ayarları sıfırlama işlemi oldukça basit. Yeni bir hesap açmanıza gerek kalmadan, mevcut hesabınız üzerinden oyun ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Valorant oyunundaki tüm güncellemeler ve değişiklikler, bilgisayardaki Yerel Disk/C’ye kaydediliyor.

Valorant Ayarları Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Valorant oyunu için ayarları şu şekilde sıfırlayabilirsiniz:

  • C:\Users\……\AppData\Local\VALORANT\Saved\Config dizinini açın
  • ‘…..’ kısmına kendi Windows hesabınızın adını yazın
  • Ekrana gelen klasörlerden ‘Windows’ ve ‘Crash Report Client’ hariç tüm klasörleri kaldırın
  • Diğer klasörleri sildikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın

Valorant oyununu tekrar açtığınızda, oyundaki ilk ayarlara geri dönmüş oluyorsunuz. Bu işlemlerden sonra ses ayarlarından oyuncu kontrollerine dek her şey resetleniyor.

[affiliate_news id=”118″]

Valorant Oyununda Alınan Hataları Giderme

Oyun esnasında karşınıza bazen hata mesajları gelebiliyor. Bu durumda oyunun ayarlarını değiştirmenize gerek yok. Ekrana gelen “Valorant oyununu tekrar başlatın” yazısından sonra Alt + F4 tuşlarına basarak oyunu yeniden başlatmanız yeterlidir. Böylece, Valorant oyunundaki sistem hatalarının kolayca önüne geçebilirsiniz.

Valorant Oyununda Ekran Donma Sorununu Giderme

Bazı durumlarda hiçbir şekilde imleç hareket ettirilemiyor. Bu durumda Ctrl + Alt + Del tuşlarına basarak ekrana görev yöneticisi menüsünü getirmeniz gerekiyor. İşlemler kısmından Valorant’ı seçerek ‘End of Process’e tıklayarak oyunu kapatabilirsiniz. Bu işlemin ardından Valorant oyununu tekrar açarak, oyun keyfinizi sürdürebilirsiniz.

Valorant Hakkında

Riot Games tarafından geliştirilen Valorant oyunu, 2 Haziran 2020’de oyun piyasasına sürüldü. Birinci şahıs nişancı oyunu olan Valorant, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan bir oyun. Oyundaki amaçlar açısından, Counter Strike ile benzerlikler mevcut. Valorant oyunundaki temel amaç, rakip takımı yok etmek.

Valorant oyununda toplamda 4 harita bulunuyor; Split, Bind, Haven ve Ascent. Valorant oyununu öne çıkaran bir diğer özellik ise tüm menülerin Türkçe olması. Seslendirmelerde de Türkçe kelimelerin olması, oyuna güzellik katıyor.

Valorant’ta toplamda 11 karakter bulunuyor ve her karakterin farklı özellikleri mevcut. Işınlanma özelliği olan karakterlerden daha agresif davranan karakterlere dek farklı oyuncuları seçebiliyorsunuz. Valorant, FPS oyunları arasında zengin tasarımı ile de çok tercih ediliyor.

Valorant Ayarları Nasıl SıfırlanırValorant Ayarları Sıfırlama
Comments (0)
Add Comment