Valheim Sistem Gereksinimleri

Valheim Sistem Gereksinimleri ve Kaç gb olduğu merak ediliyor. Valheim oyunu Viking mitolojisine ve kültürüne meraklı olanlar tarafından büyük beğeni topluyor. Hayatta kalma ve Viking temasını bir araya getiren oyun özel bir kombinasyon sunarak oyunculara keyifli vakit geçirmelerine neden oluyor.

Valheim Konusu Nedir?

Valheim konusu itibariyle Vikingler zamanında bir hayatta kalma oyunu olarak öne çıkıyor. Hayatta kalma oyunları son zamanlarda oyuncular tarafından büyük beğeni topluyorlar. Valheim ise başarılı bir hayatta kalma oyunu olmasının yanında Viking döneminde geçmesiyle de ayrıcalıklı bir oyun olarak öne çıkıyor. Çıkış yaptığı anda çok kısa sürede milyon satış rakamına ulaşan oyun en temelde hayatta kalma simülasyonu olarak oynanıyor. Bu yüzden oyunun ana konusu da geniş bir alanda oyuncunun kontrol ettiği karakterin hayatta kalma mücadelesi oluyor.

Geniş bir çayırlık alanda başlayan oyunda ilk yapılması gereken barınak inşa ederek avlanmaya başlamak. Bu yöntem ise oyunda crafting sistemi ile sağlanıyor. Yani doğadan bulunan malzemeler ile farklı eşyalar yapmak mümkün oluyor.

Oyundaki grafik ve özellikle orman tasarımları son derece başarılı bir şekilde yansıtılmış. Oyunun ana hikayesi hayatta kalmak olduğundan her adımın dikkatli bir şekilde atılması gerekiyor. Oyundaki vahşi hayvanlar hayatta kalmanın önünde en büyük engelken aynı zamanda barınmak ve yemek ihtiyacı da büyük bir rol oynuyor. Yenilmeye uygun olan hayvanlar avlandıklarında, ki bunu yapmak için öncelikle av silahları yapmanız gerekiyor, karşılık olarak beslenme açısından önemli bir besin oluşturuyorlar. Bunun yanında kurt gibi hayvanlar da kürkleri için avlanabiliyorlar ama kurtların genelde sürüler halinde dolaştığını aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.

Karakterin yetenekleri arttıkça tekne gibi çok detaylı araçlar da yapabiliyor. Bu tekneler sayesinde hem ulaşım daha kolay ve güvenli oluyor hem de yeni yerlere hızlıca gidilebiliyor. Oyun aynı zamanda çoklu oyuncu desteğini de barındırıyor.

Valheim Sistem Gereksinimleri 2021

Valheim sistem gereksinimleri minimum ve önerilen sistem olarak ikiye ayrılıyor. Ancak oyunda optimizasyon sorunları da bulunuyor. Bu sorunların önüne geçmek için yapımcı firmanın yayınlayacağı yamaların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Minimum sistem önerisi;

  • İşletim Sistemi: Windows 7 veya daha sonrası
  • İşlemci: 2.6 GHz Quad Core veya benzeri
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 950 veya Radeon HD 7970
  • DirectX: Sürüm 11

Tavsiye edilen sistem önerisi;

  • İşletim Sistemi: Windows 7 veya daha sonrası
  • İşlemci: i5 3GHz veya Ryzen 5 3GHz
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1060 veya Radeon RX 580
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı

Valheim Kaç GB?

Valheim depolama olarak oldukça düşük yer talep ediyor. Oyun 1 GB depolama alanına ihtiyaç duyuyor.

Valheim Kaç GbValheim Sistem Gereksinimleri
Comments (0)
Add Comment