Oyun Oynayarak Para Kazanmanızı Sağlayan Oyun: MIR4

MIR4; Ağustos 2021’de piyasaya sürülen, açık dünya ve çok oyunculu RPG oyunudur.

Ancak, bu oyun tipik MMORPG’niz değil. MIR4, oyuncuların kripto para madenciliği yapabilecekleri ve bunları piyasada kolay şekilde para karşılığında satabilecekleri, blok zinciri tabanlı, oynayarak kazandıran bir oyundur.

Oyun dünyasında çığır açan ve adından çok fazla söz ettiren MIR4, sizlere oynadığınız müddetçe para kazandıran bir sistem sunuyor.

İşte sadece MIR4 oynayarak nasıl para kazanılacağına dair eksiksiz bir rehber.

 

MIR4 Oynayarak Nasıl Kazanılır

Axie Infinity veya Plant vs. Undead gibi diğer NFT oyunları gibi, MIR4 oyuncuları da oyun oynayarak kripto para tokenleri üretebilir.

MIR4’te oyuncular, Darksteel adlı oyun içi bir para birimini oyunda kelimenin tam anlamıyla “madencilik” yaparak çıkarırlar.

Darksteel; DRACO adı verilen ve USD karşılığı olan tokenler ile değiştirilir ve oyuncu katmanlı değişimler ile gerçek para kazanmaya başlar.

Güncel takas kuru: 100.000 Darksteel = 1 DRACO’dur. Bununla birlikte, oyunda daha fazla Darksteel madenciliği yapıldıkça, DRACO’yu eritmek için gereken Darksteel miktarı artar. Ancak şu anda bu miktar çok büyük değişimler oluşturmamakta. 2 Ekim itibariyle takas kuru; 1 Draco=100.773 DarkSteel.

Bununla birlikte Draco/USD paritesi ise; 1 Draco = 7,52 USD. Ülkemizde ki dolar kurunu hesaba katarsak gerçekten büyük miktar.

Oyunun, MetaMask gibi kripto para cüzdanları yerine, tokenlerinizi saklayabileceğiniz ve takas edebileceğiniz WEMIX adı verilen kendi cüzdanı vardır.

DRACO daha sonra Bithumb araclığı ile WEMIX tokenlerine dönüştürülebilir.

Aşağıda bu konuda çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

 

MIR4 Oyununda DRACO nedir?

DRACO, MIR4 dünyasının yardımcı bir kripto para birimi unsurudur. Draco; Oyun içi varlıkları oyun dışında taşımanıza, depolamanıza, takas etmenize ve satın almanıza olanak tanır.

MIR4’ün yaratıcıları WeMade Co’ya göre DRACO, “oyun içi varlıkların oyun dışında serbestçe değiş tokuş edilmesine, depolanmasına, satılmasına ve satın alınmasına izin veren yeni bir konsepte sahip bir madeni paradır. Madeni paranın gerçek değeri, oyundan elde edilen kaynakların değeri aracılığıyla garanti edilir.”

Oyuncular, Darksteel’i 100.000 DS’ye 1 DRACO oranında ve Darksteel’de ödenen küçük bir ücretle DRACO’ya “takaslayabilir”.

DRACO’yu eritmek için gereken Darksteel miktarı, oyunda çıkarılan toplam Darksteel sayısına bağlı olarak günlük olarak artacaktır.

Eritilebilen toplam DRACO madeni parası sayısı da toplam talep kapasitesine bağlı olarak sınırlıdır.

Bu, DRACO’nun gerçek değerini korumasına ve MIR4’ün ötesindeki diğer gelecekteki oyunlarda değerleme oluşturan bir değer birimi olarak kullanım sağlamasına olanak sağlayacaktır.

 

MIR4’te Darksteel Madenciliği Nasıl Yapılır?

Darksteel, madencilik yaparak veya görevleri temizleyerek elde edilebilecek bir oyun içi kaynaktır.

Oyuncular bu kaynağı, tam da düşündüğünüz gibi bir kazma ile zindanlarda ve mağaralarda madencilik yaparak elde ederler.

En iyi yanı, madencilik yönünün sadece “Otomatik” moda tıklanarak otomatikleştirilebilmesidir.

Bu şekilde, aslında oyunu oynamanız veya herhangi bir şey yapmanız gerekmez. Oyundaki yapay zeka, otomatik modu kendi kendine devam ettirmekte. Yani oyuna girip, madene gidip otomatik moda aldığınızda genel anlamda tüm işlemler otamatik olarak devam etmeye başlıyor.

 

MIR4’te, Darksteel Madenciliği ile Nasıl Draco Kazanılır?

Oynayarak kazanılan MIR4 oyununun ana gelir kaynağı olan DRACO’nun nasıl elde edileceğine ilişkin adımlar burada.

1. MIR4’ü cihazınıza kurun ve oynayın

Oyunu cihazınıza indirmek için buraya tıklayın. (Yeni bir sekmede açılır). Oyun crossplatform olarak sunulmuştur. Yani aynı hesabınıza bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi tüm cihazlar ile  bağlanabilirsiniz. Steam/PC, Android ve iOS için uygulamalar mevcuttur.

2. Karakter levelini 40 Yapın

Darksteel madenciliğine level 40’dan önce başlayabilirsiniz. Belirli görevleri bitirdikten sonra maden alanına geçişinize izin verilmekte. Ki bu süreçte zaten oyunun ana görevlerinden bolca DarkSteel kazanacaksınız. Ancak oyunun kurgusuna göre, ve darksteel ‘in oyun içindeki önemine bağlı olarak sizin de darksteel kullanarak itemlerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Aslında herşey bir döngü içinde. Yani 40 level olana kadar oyunda para yatırmanız falan gerekmiyor. Eğer biraz bu tür oyunları biliyorsanız kolayca 40 level olursunuz. Fakat ben 40 level olana kadar tüm darsksteel ları biriktireyim gibi bir şansınız yok. İllaki oyunun size verdiği DarkSteelları, item upgrade ya da craft bölümünde kullanıyorsunuz. Ancak, oyunda market alanı 40 levele ulaştığınızda açılıyor. Yani Draco exchange kısmına gelebilmeniz için 40 level olmanız şart. Tabi oyunun market alanı da, bu levelde açıldığı için mecburen bu levele gelmeniz gerekiyor.

3. Görevler tamamlayarak ve madencilik yaparak 100.000 Darksteel elde edin

Oyunda zindanlara girerek ve Darksteel minerallerini arayarak Darksteel madenciliği yapabilirsiniz.

Sol alttaki “Otomatik” düğmesine tıklanarak otomatik olarak madencilik başlatılabilir. Bu şekilde oyunu afk moduna alıp arka planda madenciliğe devam edebilirsiniz.

Oyunda maden alanlarının çok kalabalık olduğunu söylemek gerekir. Ancak bir şekilde maden alanlarında bekleyerek madencilik başlatabilirsiniz.

4. Oyunda “Metal Craftman” adlı NPC’yi bulun veya “Menü > Market > DRACO”ya tıklayın.

5. Açılan pencerede WEMIX Cüzdanınıza giriş yapın

6. Darksteel’i DRACO’ya dönüştürün (1.000 Darksteel ücreti gerektirir)

7. Başarılı işlem sonrasında oyun içinde mesaj kutunuza bir mail gelecek.

Dönüştürme işlemini bitirdikten sonra, başarılı işlemi bildirmek için oyun içi bir e-posta alacaksınız.

Ayrıca DRACO’yu dönüştürme menüsü aracılığıyla Darksteel’e dönüştürebilirsiniz. Yani ücretini ödeyerek Draco alıp karşılığında Darksteel’e dönüştürebiliriz. İşte arz-talep dengesi oluşturmak için muhteşem bir proje yaratılmış. Çünkü Darksteel oyunun ilerleyen sürecinde, oyuncuların inanılmaz ihtiyaç duyduğu bir oyun unsuru.

Döviz kuru da 1 DRACO = 100.000 Darksteel’dir.

Draco için Gerekli Darksteel Miktarının Hesaplanması

Oyunun DERBY veya Yeild Tarafından Günlük Döviz Kuru adlı bir algoritması var.

Bu, DRACO başına Darksteel döviz kurudur ve Sabit (100.000 Darksteel) Verime (değişimden önceki güne kadar çıkarılan toplam kümülatif Darksteel) göre hesaplanır.

Üstteki algoritmaya göre hergün bir hesaplama yapılır ve 1 Draco için gerekli Darksteel miktarı ortaya çıkar.

DERBY, her gün 00:00 UTC 8’de otomatik olarak güncellenir ve duyurulur.

Ayrıca günlük 1.000.000 DRACO tokeni değişim limiti ve toplam 1.000.000.000 DRACO tokeni tedarik limiti vardır.

WEMIX Cüzdanı ile DRACO Nasıl Satılır

Darksteel’inizi başarılı bir şekilde DRACO’ya dönüştürdükten sonra, piyasada nasıl takas edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

 

  1. WEMIX cüzdanınıza gidin
  2. WEMIX DEX’e (Merkezi Olmayan Borsa) gidin
  3. DRACO’nun WEMIX alması için bir satış emri verin
  4. WEMIX CREDIT’i WEMIX Token ile değiştirin (1:1 takas oranı artı küçük bir değişim ücreti)
  5. WEMIX’i listelenen borsalara aktarın (Bithumb veya BiKi)
  6. WEMIX’i diğer kripto para birimine takas edin

Şu anda, WEMIX tokeni Bithumb borsasında ve BiKi borsasında listeleniyor.

DRACO şu anda herhangi bir borsada listelenmiyor.

MIR4’te Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Artık Darksteel madenciliği yapmayı, onu DRACO’ya dönüştürmeyi ve piyasada WEMIX ile takas etmeyi öğrendiğinize göre, MIR4 oynayarak gerçekte ne kadar kazanabilirsiniz?

Aslına bakarsanız oyun henüz çok yeni olduğu için şimdilik tahmin etmek zor.

Ancak, bu tokenleri ne kadara satabileceğinize dair bir fikir edinmek için DRACO tokeninin mevcut fiyatlarını ve DERBY değerini kontrol edebilirsiniz.

DRACO fiyat sayfasını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bu konuyu açtığımız  sırada üstte de belirttiğim gibi DRACO ücreti yaklaşık 7.53 $ seviyesinde. Türk lirası ile hesapladığımızda, 65-70 TL gibi bir tutar ortaya çıkıyor.

Kazançlarınızı ve Darksteel madencilik oranınızı artırmanın birçok yolu vardır.

Yakında sitemizde Mir4 ile ilgili oyun içi rehberler ve kazanç arttırma metodları yayınlayacağız. Bu şekilde çok daha hızlı şekilde level atlayıp, oyunda daha hızlı gelişebileceksiniz.

Herhangi bir sorunuz olursa lütfen çekinmeden yorumlar bölümüne yazınız. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız.

Coin KazanDarksteelDracoMir4Oyun oyna Para KazanWemix
Comments (0)
Add Comment