Minecraft Maden Fırını Yapımı

Minecraft maden fırını yapımı veya nasıl yapılır herkes tarafından araştırılıyor. her yaştan kişinin severek oynadığı bir oyundur. Genelde olarak sanal bir dünya inşa etmek üzerine kurulmuştur. Farklı sürümleri her yaştan kişiye hitap etmektedir. Eğer kendinizi geliştirirseniz kocaman bir dünyaya sahip olabilirsiniz. Tablet, bilgisayar, telefon ve Playstation da oynanabilecek sürümleri bulunmaktadır. Minecraft oyununun en güzel yanı ise farklı eşyaları birleştirerek başka bir eşya yapabiliyor olmanızdır. Sadece 3 eşya kullanarak maden fırını yapabilirsiniz, nasıl mı? İşte minecraft maden fırını yapımı detayları.

Öncelikle 3 eşya ile maden fırını yapabilmeniz için oynadığınız Minecraft’ın 1.14 sürümünde olması gerekiyor. 1.14 sürümü ile çok sayıda yeni eşya gelmiştir. Yeni eklenen eşyalarda oldukça kullanışlıdır, oyuna farklı özellikler katmaktadır. Bu sürüm ile beraber gelen eşyaları kullanarak maden fırını yapabilirsiniz.

Minecraft Maden Fırını Yapımı 2021

Peki, Minecraft maden fırını yapımı nasıldır? Maden fırını normal fırına göre daha zahmetlidir. Çünkü 3 eşya kullanılmaktadır.

Malzemeler;

  • 5 demir külçesi ( Madendeki demir cevherlerin eritilmesi ile elde edilir)
  • 1 adet taş ocağı ( Çalışma masası yardımı ile 8 adet kırık taş bulup yapabilirsiniz.)
  • 3 adet düzgün taş ( 1.15 üstü sürümlerde bulunmaktadır, alt sürümlerde kod yardımı ile bulunur.)

Bu malzemeleri elde ettikten sonra craft dizilimi ile fırını yapabilirsiniz.

Minecraft Maden Fırını Yapımı

Maden Fırını Ne İşe Yarar?

Maden fırını normal taş ocağına göre cevher eritme, yemek pişirme gibi işlemlerin daha hızlı tamamlanmasını sağlıyor. Yapımı yaş ocağına biraz daha zordur çünkü taş ocağının yapımında sadece 8 kırıktaş gerekir ancak maden fırınında 3 farklı eşya gerekmektedir. Yeni gelen güncelleme ile beraber fırın oldukça gelişmiştir. Madene inerken yanınıza taş ocağı yerine maden fırını alabilirsiniz.

Minecraft düzgün taş yapımı da merak edilenler arasında. Sizlere bu konuda rehberlik edicek makalemizi okumayı unutmayın.

[infobox color=”#dd9933″]Minecraft Düzgün Taş Yapımı[/infobox]

Minecraft Maden Fırını Ne?

Minecraft maden fırını 1.14 sürümü güncellemesi ile beraber gelmiş olan, yeni bir eşyadır. Oyun severlerin çok hoşuna gidecek ve ilgisini çekecek kullanışlı bir eşyadır. Normal fırından biraz daha farklıdır, çünkü normal fırın ile normal hızda yemek pişirilmektedir.

Ayrıca cevher gibi eşyalar pişirilip eritiliyor. Fakat maden fırınının hızı normal fırına göre kat ve kat daha fazladır. Örneğin normal fırında 1 kömür ve 8 cevher 1 dakika içerisinde erirken maden fırınında bu süre 1 dakikanın altına düşmektedir. Bu yüzden madene indiğiniz zaman işinize en çok yarayacak eşya maden fırını olacaktır.

Minecraft Maden Fırınıminecraft maden fırını yapımı
Comments (1)
Add Comment