Assassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri

Assassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri açıklandı! Tek müddettir aksiyon/rol yapma çeşidine dönüşen Assassin’s Creed serisinin nihai oyunu Valhalla, Mısır ve Antik Yunan serüvenlerinin sonrasında bu kez bizi Norveç’in karlı buzlu topraklarına çağrı ediyor. Tek Viking olan Eivor ile atıldığımız maceralarda oyundaki karakterimizin ekipmanları kadar bilgisayarımızın donanım kuvveti de devasa ehemmiyet taşıyor. Zira oyun, serinin başka üyelerinden defa henüz yüksek düzenek özelliklerine ihtiyaç duyuyor. Belirlenmiş ki yeni kuşak oyun konsollarının da gelişiyle grafik yönüne iyice ağırlık veren Ubisoft, olası olan en gerçekçi Assassin’s Creed tecrübenini yaşamamızı istiyor. Şimdi isterseniz gelin, Assassin’s Creed Valhalla’nın asgari ve tekliflen düzenek ihtiyaçlarına beraber bakalım.

[affiliate_news id=”84″]

Assassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4460 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 8 GB (Çift kanal modu)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB ya da AMD Radeon R9 380 4 GB
  • Depolama: 50 GB HDD (SSD öneriliyor)

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 8 GB (Çift kanal modu)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 570 8 GB
  • Depolama: 50 GB SSD

Assassin’s Creed Valhalla Hakkında

Bolca diyalog, sonsuz yüksek çözünürlüklü doku, onlarca animasyon verisi ve eskiden render edilmiş yüksek tanımlı video dosyaları, oyunun 50 GB depolama kısmı istemesine sebep oluyor. Yeni çıkan kimi AAA oyunların, tam kurulum ardından 200 GB seviyesi disk kısmı kapladığını düşündüğümüzde Valhalla’nın lüzum duyduğu disk kapasitesi gayet mütevazı. Ama bundan henüz ehemmiyetli tek nokta var, o da Ubisoft doğrulusunda sunulan asgari düzenek ihtiyaçları tablosunda dahi SSD bulunması. Direk doğruya Ubisoft Connect üstünden aldığımız düzenek ihtiyaçları verilerinden de görebileceğiniz emeliyle oyunu, SSD’ye kurarak oynamamız tavsiye ediliyor.

Şayet Assassin’s Creed Valhalla’yı 1080p çözünürlükte ve 30-60 fps civarında oynamayı düşünüyorsanız, bilgisayarınızda çift kanal modunda gayret gösteren 8 GB RAM olması yeterli. Böylesi tek oyun için 8 GB hafıza kapasitesinin az olma ihtimalini düşünebilirsiniz fakat oyunun kendisi içindeki benchmark modu haricindeki fazlası anda, 1080p çözünürlükteyken 8 GB bellekten çoğu kullanılmıyor. Eğer hedefiniz HD veyahut 4K ise yeniden çift kanal gayret gösteren 16 GB RAM kullanmanız gerekiyor. Çünkü 4K’da yapılan testlerde düzenek belleği tüketiminin 12 GB civarlarında gezindiği oluyor.

Nihai senelerde sık sık duyduğunuz işlemcinin darboğaz oluşturması, şayet zayıf tek işlemciniz ve kuvvetli tek ekran kartınız varsa, Valhalla’da karşılaşabileceğiniz tek durum. Intel Core i9-9900K gibi kuvvetli tek işlemcinin yer aldığı sistemde 1080p çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında prosedürcü kullanım seviyesi %35 seviyesinde tespit edilen oyun, görüntü kalitesi 4K’ya çıktığında prosedürcü tüketimini %18-20 bandına indirebiliyor. Sözün özü, Valhalla için dört çekirdekli ve sekiz iş parçacıklı tek işlemciniz varsa, prosedürcü dolayı performans meselesi hayata ihtimaliniz oldukça düşük.

Assassin’s Creed ValhallaAssassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri
Comments (0)
Add Comment